ضبط دكلمه فارسي به ساده ترين روش

پلتفرم توليدات به كاربران خود اين امكان را مي دهد كه تمامي اطلاعات كسب و كار خود را در فضايي اختصاصي و مناسب درج كنند.

ضبط دكلمه فارسي به ساده ترين روش

۲ بازديد

آيا تاكنون اقدام به ضبط دكلمه فارسي كرده ايد؟ همه ما تا حد زيادي مي دانيم كه دكلمه چيست. اغلب دكلمه هاي شاملو يا خسرو شكيبايي را شنيده ايم و از آن ها لذت بسيار برده ايم. به نظر شما آيا دكلمه قاعده و قانون خاصي دارد؟ خيلي از افراد اهل فن معتقدند كه خواندن دكلمه به صورت ناخودآگاه به خواننده اش الهام مي شود و قاعده و قانون خاصي ندارد. اما آيا واقعا به همين راحتي است؟ پاسخ به طور يقين خير است.

دكلمه نيز مانند تمامي مهارت هاي ديگر نيازمند رعايت يكسري اصول و داشتن فاكتورهايي مانند بيان خوب، صداي رسا، اداي درست كلمات و جملات، لحن دلنشين و درك گوينده از اثر است. اگر در مورد ضبط دكلمه ابهاماتي داريد، لطفا تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

تعريف دكلمه

واژه دكلمه از يك كلمه فرانسوي گرفته شده كه مفهوم آن خواندن يك اثر ادبي با صدايي رسا و زيبا است. دكلماتور بايد بتواند اول از همه كلام شاعر را درك و آن را به مخاطب انتقال دهد. اين خوانش بايد لحن خاص خود را با اثر مربوطه هماهنگ كند و به آن وفادار باشد.

ويژگي هاي ضبط دكلمه فارسي به بهترين نحو چگونه ميسر است؟

براي ضبط دكلمه هاي فارسي نيازمند داشتن يكسري از نرم افزارهاي ضبط هستيم كه روي سيستم عامل اندرويد و آيفون قابل نصب هستند. اما دكلمه مورد نظر را چگونه به زيباترين شكل ممكن ارائه دهيم؟ در ادامه به چند نمونه از اين ويژگي ها اشاره خواهيم داشت. با ما همراه باشيد.

داشتن صداي رسا و آرامش بخش

احساس شما بعد از شنيدن دكلمه هاي زيبا شاملو چيست؟ دور از انصاف نيست اگر بگوييم شنيدن اشعار شاملو با دكلمه خودش حس خاصي را به شنونده انتقال مي دهد.

شناخت اشعار

يك دكلماتور خوب اول از همه بايد اشعار را به خوبي بشناسد. متاسفانه عده اي تصور مي كنند كه دكلمه فقط بايد غمگين باشد، در حالي كه چنين تفكري درست نيست. هر شعري آواي خاص خود را دارد؛ پس دكلماتور بايد به آواها، موسيقي و لحن اشعار دقت كافي داشته باشد.

برقراري ارتباط با شنونده

لحن كلام، جان كلام است. هر واژه اي مي تواند داستان خود را داشته باشد. از نظر نگارنده، تك تك كلماتي كه كنار يكديگر در يك جمله قرار مي گيرند، داراي جان هستند و جمله را زنده نگه مي دارند. كلمات پتانسيل خنداندن، به گريه انداختن، به فكر فرو بردن، اميد بخشي و ده ها احساس ديگر را همراه خود دارند. پس براي برقراري با شنونده از جان كلمات بايد سخن گفت.

قدرت انتقال انديشه

براي رسيدن به اين منظور ابتدا بايد خواننده درك صحيحي از شعر يا متني كه مي خواهد بخواند، داشته باشد. يك دكلماتور خوب انديشه و احساس شاعر و نويسنده را ابتدا در خود بازتوليد مي كند و بعد آن را به شنونده انتقال مي دهد. سطح افكار در اشعار متفاوت هستند و هنر شخص در اينجا نمايان مي شود كه انديشه مورد نظر نويسنده و شاعر را منعكس كند.

تناسب لحن و محتوا

هر محتوايي، لحن خاص خودش را مي طلبد. فرض كنيد كه مي خواهيد ضبط دكلمه فارسي را در استوديو بارانا انجام دهيد و انتخاب هاي شما اشعار فروغ فرخزاد و شاهنامه فردوسي هستند، بايد توجه داشته باشيد به طور يقين اين دو محتوا لحن مخصوص به خود را مي طلبند.

در اجراي اشعار فروغ، لحن دكلماتور احساسي و در نثر شاهنامه لحن بايد حماسي باشد. بعضي از آثار محتواي فلسفي دارند، بعضي ديگر دغدغه هاي اخلاقي را در خود گنجانده اند. در هر صورت، شخصي كه قصد دارد در زمينه ضبط پادكست و دكلمه موفق شود، بايد به اين نكته توجه لازم را داشته باشد و لحن خود را با محتواي مورد نظر متناسب كند.

چگونه يك دكلماتور حرفه اي شويم؟

چگونه يك دكلماتور حرفه اي شويم؟

چگونه يك دكلماتور حرفه اي شويم؟

دكلماتور چه كسي است؟ آيا فقط فردي است كه متني را مي خواند؟ آيا كار به همين سادگي است؟ به طور قطع قضيه به همين سادگي ها نمي تواند باشد. يك دكلماتور فقط شعر نمي خواند و تنها يك خواننده به حساب نمي آيد. يك دكلماتور فردي است كه هنر برقراري ارتباط با مخاطب خود را دارد، بيان زيبايي داشته باشد و هر لحني كه به صدايش مي دهد، به القاي پيام شعرش كمك مي كند.

باورهاي اشتباه در ارتباط با دكلمه خواني چيست؟

متاسفانه در ارتباط با دكلمه خواني عده اي بسيار زيادي فرض را بر اين مي گيرند كه دكلمه خواني كار بسيار آساني است، اما اينطور نيست. بياييد نگاهي به باورهاي غلط در اين زمينه داشته باشيم.

فضاي دكلمه ها هميشه غمگين هستند

دكلمه هميشه فضاي ناراحت كننده اي ندارد، بلكه مي تواند فضاي انرژي بخش و مثبتي را نيز به همراه داشته باشد. به عنوان مثال به اين بيت شعر توجه كنيد و با خود بگوييد چطور فضاي اين شعر محزون است:

سر من مست جمالت دل من دام خيالت               گهر ديده نثار كف درياي تو دارد

ز تو هر هديه كه بردم به خيال تو سپردم              كه خيال شكرينت فر و سيماي تو دارد

به نظر شما خواننده گرامي، چطور دو بيت بالا را مي توان با فضاي غم آلودي دكلمه خواني كرد؟ پس همانطور كه ملاحظه شد، همه نثرهاي ادبي را نمي توان با لحن غم انگيزي خواند.

هر شخصي با هر صدايي كه دارد، مي تواند دكلمه خواني كند!

يكي ديگر از باورهاي اشتباه رايج اين است كه مهم نيست چه صدايي داشته باشيم يا به نحوه تلفظ صحيح واژه ها اشراف داشته باشيم. البته هر كسي مي تواند براي خودش دكلمه خواني كند و حتي در صفحه هاي مجازي با دوستانش به اشتراك بگذارد. اما براي ضبط دكلمه فارسي، ضبط پادكست و ضبط صدا در يك استوديو نياز به يادگيري مهارت است كه شامل نحوه درست تلفظ واژه ها، لحن درست و دقت به فراز و فرود متن است.

استعمال دخانيات و مشروبات الكلي صدا را شيشه اي مي كند!

استفاده از دخانيات يا مواد مخدر نه تنها باعث زيباتر شدن صدا نمي شود، بلكه به مرور زمان تارهاي صوتي آسيب مي بينند و سلامت حنجره به خطر مي افتد. مي دانيم كه مهم ترين عضو بدن براي خواندن دستگاه تنفسي است و اگر دچار مشكلاتي شود، نفس گيري به شيوه درست و به موقع انجام نمي پذيرد و خواندن دچار نقص خواهد شد و بازدهي روز به روز كاهش مي يابد. تا آنجايي كه ديگر صدا به طور كامل جذابيت خود را از دست مي دهد و ضبط پادكست و دكلمه با مشكل روبرو خواهد شد.

آيا صرف داشتن علاقه براي دكلمه خواني كافي است؟

زماني صحبت هاي يك فرد موفق را در برنامه اي شنيدم كه مي گفت: دنبال علاقه رفتن شايد در اوايل امر بسيار لذت بخش باشد، اما در ادامه اگر در آن حرفه توانايي لازم را نداشته باشيد، دچار مشكل خواهيد شد. درست است كه داشتن علاقه نقش مهمي دارد، اما كافي نيست. آنچه حائز اهميت است، داشتن استعداد و زمينه مناسب براي انجام اين حرفه يا هر حرفه ديگري است.

استوديو بارانا و خدماتش

استوديو بارانا يكي از مطمئن ترين مكان ها براي ضبط دكلمه فارسي، ضبط پادكست و ضبط صدا به شمار مي آيد. در اين استوديو با كمك تيم حرفه اي و تجهيزات به روز مي توان دكلمه را توليد و در اينترنت بارگذاري كرد.

اگر تمايل به توليد محتوا در زمينه دكلمه داريد، بهتر است نگاهي به خدماتي كه اين استوديو ارائه مي دهد، بيندازيد.

سخن آخر

خواندن دكلمه يكي از دلنشين ترين كارهاي دنيا است. ضبط دكلمه فارسي چه با گوشي هوشمند انجام پذيرد و چه در استوديويي حرفه اي ضبط شود، مي تواند مخاطبين خاص خود را جذب كند. اما مطمئنا ضبط در استوديو كيفيت بهتري را ارائه مي دهد. صدا مهم ترين نقش را در اجراي يك دكلمه ايفا مي كند. صدا محصول حركات هماهنگ و منظم دستگاه صوتي بدن انسان است؛ پس بايد از استفاده مشروبات الكلي و دخانيات به شدت پرهيز كرد.

فضاي خوانش دكلمه صرفا غم انگيز نيست، بلكه مي تواند فضاي احساسي، نوستالژيك، حماسي و شاد به شنونده انتقال دهد. بايد اين نكته را نيز در نظر گرفت كه خوانش صحيح يك شعر معمولي مي تواند آن را تبديل به يك اثر زيبا كند.

يك نثر ادبي زماني توسط سراينده اش متولد شده و بار ديگر توسط دكلماتور آفريده خواهد شد. پس بيان نثر يكي از اركان مهم در توليد يك محتواي صوتي است كه هم منظور و مفهوم سراينده درك شود و از طرف ديگر تاثير درست خود را با يك اجراي بي نقص بر مخاطب بگذارد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.